Bootstrap Nedir?

Bootstrap açık kaynak kodlu, parasız bir CSS "Framework"tür. İlk olarak 2010 yılının ortalarında Twitter'dan Mark Otto (@mdo) ve Jacob Thornton (@fat) adlı geliştiriciler tarafınca oluşturulmuştur. En başta "Twitter Blueprint" olarak çıkması beklenen Bootstrap çıkmasına bir kaç ay kala Twitter'ın düzenlemiş olduğu birinci "Hack Week" yardımıyla geliştiriciler tarafınca fark edilip oldukca üst seviyelere taşınmıştır. Böylelikle Bootstrap; Twitter Blueprint yerine Bootstrap CSS Framework olarak piyasaya sürülmüştür.

Bootstrap ile Ne Yapabiliriz? 
Kolayca masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil cihazlar için uyumlu siteler yapmış olup, kendimiz hayata geçirmeye çalıştığımızda uzun zaman alacak tasarım ögelerini sıfırdan kadlamaktansa halihazırda yapısı Bootstrap ekibi tarafınca kodlanmış olan açılır menüler, butonlar, navigasyon barlar benzer biçimde tasarım ögelerini yalnız düzenleyip çağırarak kullanabiliriz. Doğrusu kısacası azca zaman harcayarak büyük işler çıkarabiliriz. Bu biçim arayüz geliştirme kütüphaneleri sağlamış olduğu kolaylıkların yanısıra web geliştirmede standartlara bağlı kalmak için de güzel bir seçim olacaktır.

Iyi mi Öğrenebilirim? 
Kendi sitesi Bootstrap'i kullanmak için en güzel kaynaktır. Projenize Bootstrap'e ilişkin JS ve CSS dosyalarını dahil ederek başlayabilirsiniz. 4 versiyonu ile yenilenen web sayfasından ihtiyacınız olan her bölüm için hızlıca ifade sayfasına ulaşabilirsiniz. Ek olarak eğitimlerin yer almış olduğu ücretli-ücretsiz birçok kaynak mevcuttur. Birçok web sayfasında kullanıldığından dolayı dokümanları da oldukca fazladır. Hızlıca öğrenip web projelerinizi Bootstrap tabanlı olarak inşa edebilirsiniz.

Netice olarak;
Parasız bir kütüphane olan Bootstrap'i kolay kullanımı yardımıyla hızlıca öğrenip, sayfamızın kodlarına entegre ettikten sonrasında kullanmaya başlayabiliriz. Böylelikle zamandan tutum ederek kolayca mobil uyumlu siteler yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Açık Kaynak Kodu Nedir?

JavaScript Nedir?

HTML DOM Nedir?